24.7.12

Lamy Dolmakalem


Dolma kalem sevdam babamın ortaokuldayken güzel yazı dersi için aldığı yazı seti ile başladı. Ben klasiklerden hoşlanan romantik bir insanım. Dolma kalem bana her zaman daha içten daha sahici gelmiştir. Lakin el yazım kötü olduğundan onun da hakkını veremem. Kalem setimin dolma kalemi kayboldu, çok aradım zamanında ama bulamadım. Hukuk Fakültesine başladığım zaman babamdan güzel bir yazı seti talep ettim. Ama gerek fiyatlarının yüksekliği gerekse zevkime uymamaları sebebiyle keyfime göre bir sete denk gelemedim. Bu sırada http://yolunneresindeyim.blogspot.com ’da Serrose’nin Lamy’lerden bahsettiğini gördüm. Hem fiyatlarının uygunluğu, hem kaliteleri hem de o şeker gibi renkleri beni cezp etti. Daha sonra araştırma yaparken http://kimbucemk.com/inceleme/biraz-kagit-fazlasiyla-kalem/ bu linkte ihtiyacım olan her türlü detayı buldum. Her şeyi o kadar güzel ve net anlatmış ki. Ve kararımı vermiş olarak Nezih’in yolunu tuttum. Kadıköy Nezih’in elemanlarının da yardımıyla Lamy Safari Beyaz, Lamy Siyah Mürekkep ve Çevirici Adaptör (sanırım böyle deniyor) edinmiş oldum.
Bu babamın hediyesi kalem setim, içinde mektup açacağı, uçlu kalem, tükenmez kalem ve dolma kalem vardı. Dolma kalem eksiğimizle devam ediyoruz yolumuza. benim için çok ama çok kıymetliler.


Ben kalemde klasik beyazı tercih ettim. Hem daha sonra seti tamamlarken sağlayacağı kolaylık, kem de klasik olması açısından. 


Uç olarak F tercih ettim. Yani ince ama çok ince de tercih edebilirmişim çünkü el yazım çok küçük olduğundan kalın kalıyor.

Mürekkep olarak yine Lamy’nin siyah mürekkebini aldım. Mürekkebin yanından çıkan şey beyaz peçete, böylece mürekkebinizi doldurduktan sonra kaleminizi temizleyebiliyorsunuz. Hem Lamynin farklı renkleri hem de çok güzel farklı mürekkepler mevcut piyasada ama ben henüz deneme fırsatı bulamadım. Sanırım o kadar profesyonel bir dolmakalem kullanıcısı değilim.

İlk resimdeki tüp kalemin yanında geliyor. İsterseniz tüp yahut adaptör kullanma şansına sahipsiniz. Ben adaptör aldım hem daha ekonomik, hem daha kullanışlı ve uzun ömürlü. Ayrıca ileride farklı mürekkeplerle kullanma olanağınızda var.

Son olarak eğer siz de benim gibi kalem-kağıt ikilisinden hoşlanan biriyseniz size önermek istediğim bir adres var; http://writetomeoften.blogspot.jp/

Mutluluğunuz çocukluğunuzda içtiğiniz o tatlı gazozların on milyon bin yüz baloncuku kadar çok olsun...

2 yorum:

  1. Blogunuzu okurken bu yazıya rastladım. Ne kadar naziksiniz. Çok teşekkürler.

    Bu arada, beyaz lamy, papatyayla birlikte tablo gibi durmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben bu nazik yorumunuz için teşekkür ederim. Blogunu bu kadar severek okuduğum birinden bu yorumu almak beni çok mutlu etti. Bu ilk gelen yorumum, sizden ve böyle güzel bir yorum olması da beni ayrıca sevindirdi...
      Çok teşekkürler...

      Sil