16.9.12

Ders Çalışma Halleri #3 / Masa

Bugün yazacaklardan bahsedeceğiz biraz, yani yazma eşyalarımızdan. Ben farklı fakat belirli ürünleri kullanmayı severim. Genelde birbirlerinin alternatiflerini oluştururlar ama bu çerçevenin dışına da çıkmam. Size önce masamın üzerindeki kalemliklerimi anlatayım sonra ise içindekilere geçeceğiz. Masamın üstü oldukça kalabalıktır benim. Şöyle ki;

Sağ taraftan itibaren; çaylarım, ciltli kitaplarım, kağıt kutum, kalem kutum, kanunlarım, nostaljik radyom, kalemliğim, tavşancığım ve arkada panom.

Çaylarım benim okulda dersi dinlerken de, ders çalışırken de, kitap okurken de en büyük motivasyon kaynağımdır. Hatta okulda pek çok kişi tarafından termosumla tanınırım. Çaylarım üzerine uzunca bir yazı yazacağım.

Kağıt kutumda post-it'lerimi, minik not kağıtlarımı falan muhafaza ediyorum. Kutum morning glory, iki yıl önce beşiktaş kabalcıdan aldım. Onu çoook seviyorum. Gözümün önünde olması bile mutluluk veriyor bana.

Kalem kutum ise Vakko'nun çikolata kutusu aslında. İçinde kalemlerim, kalem uçlarım, silgilerim, minik ajandam ve kağıt kutuma sığmayan büyük post-itlerim duruyor.

Nostaljik radyom TRT'den. "Masanızdaki Tarih" yazıyordu kutusunda ne kadar da doğru. Ben daha önce de bu ve benzeri radyoları piyasada gördüm fakat onlar yeni model yani dijitaldi. Önündeki kumanda çalışmıyor, arkadan kumanda ediliyordu. Fakat bu radyo eski usul yalnızca iki düğmeden oluşuyor. İlki ses düğmesi ve aynı zamanda açma-kapama düğmesi, ses kısıldıkça kapanıyor. Diğeri ise frekans ayarı yapıyor. Ama benim radyomun frekansı hiç değişmez. TRT Radyo3 ben de artık alışkanlık oldu. Radyo severim ama Radyo 3'ün yeri bambaşkadır.

Kanunlarımın her zaman elimin altında olması gerek, onları şimdilik açıklamayı düşünmüyorum:)

Kalemliğim aslında bir kavanoz. Ben kavanozları çok severim. Bana her zaman estetik ve sevimli gelmişlerdir. Hele ki rengarenk kalemler ve bir parça kurdele ile dünyanın en tatlı şeyi haline geliyor. Kalemliğime Stabilo kalemlerimi, Uniball kalemlerimi, desenli kesen makaslarımı, mini cetvelimi  ve kurşun kalemlerimi koyuyorum. Rengarenk çok da sevimli görünmüyor mu?

Son olarak ise yeni dostum Doctor Bonny. Kendisi aramıza yeni katıldığı için henüz yeri tam belli değil ama ders çalışırken ne zaman başımı kaldırsam onu görmek beni oldukça mutlu ediyor. Doctor Bonny benim ders doktorum.

Masa bir insan çalışırken, okurken, bilgisayarla ilgilenirken onu en çok motive eden şey. O olmadan olmaz! Benim masamın ise en etkileyici kısmı arkasındaki panosu. Sevdiğim sözler, tiyatro isimleri, ders listem, içine bilet gibi eşyaları koymak için zarf, kitap ayraçlarım, ve babamın cübbesi içinde biraz sert bakışlı etkileyici resmi. Beni en çok motive eden de bu resim zaten!:))

Sizleri motive eden şeyler nelerdir mesela? Bir resim, bir saat, bir içecek, kalem - kağıt?

10 yorum:

  1. çok beğendim masanı, düzenli görünüyorsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler,duzenli olmaya calisiyorum. Aksi halde isin icinden cikamiyorum.

      Sil
  2. Çok düzenli bir masanız var, ne kadar güzel.

    YanıtlaSil
  3. Keşke bende düzen hastası olabilsem :) Çok karışıktır aslında benim masam ama oturup toparladıgımda ise sanki hiçbişeyim yokmuş gibi gelir o yuzden en iyisi dagınık kalsın :D

    YanıtlaSil
  4. Cogu kisiye gore de benim masam cok kalabalik. Allahtan calisirken masamin klavye icin olan gozunu kullaniyorum da dikkatim dagilmiyor.

    YanıtlaSil
  5. çok sevimli gerçekten :)

    YanıtlaSil
  6. Selam selam ben de geldim.. Çok çok tatlı bir bloğunuz var hemen üye olmak istedim.. Kitap seviyorsunuz bundan sonra güzel bloğunuzu daha da yakından takip edeceğim...:))
    Bu arada minik nostaljik radyonuzdan bende de var..:))
    Benim de henüz daha yeni miniminnacık bebek bir bloğum var. Eğer siz de benim bloğuma gelirseniz inanın çok çok mutlu olurum..
    Gerçekten çok ağır derslerinizde başarılar diliyorum..:))
    http://kediminhobidefteri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz:) En kısa zamanda ben de sizin blogunuzu ziyaret edeceğim.
      Nostaljik radyonuzun tadını çıkarmanız dileğiyle...

      Sil